ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΡΕΝΤΟΓΛΥΚΟ


Στην γιορτή της Άλεξ φτιάξαμε μεταξύ άλλων και μερεντογλυκό….Τελικά έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα,ότι γλυκό και να κάνουμε με μερέντα δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει τέλειο!

img_2563-1

Υλικα
1 1/2 πακέτο miranda στο multi
250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και άλλο 1/3 της κούπας περίπου λιωμένο
1 μερέντα μεγάλη (600γρ)
1 κουτάκι (σαν κονσέρβα είναι) morfat (σαντιγύ ή ερμόλ)(εμείς από πάνω βάλαμε σως κεράσι ,στη φώτο, για να το κάνω πιο δροσερό και οι 2 εκδοχές είναι γευστικές επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει!!!)
100γρ ζάχαρη άχνη
50γρ κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή τρούφα ή ότι τραβάει η όρεξή μας!

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα με 1/3 της κούπας λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα που θα γίνει η βάση του γλυκού μας. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα για άρωμα. Το βάζουμε στον πάτο από ένα ταψάκι 25χ25 περίπου ή σε στρογγυλή φόρμα με το αφαιρούμενο ¨στεφάνι¨ και το ¨πατάμε¨ με ένα κουταλάκι για να γίνει επίπεδο. Το βάζουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια ¨χτυπάμε¨ στο μίξερ το βούτυρο (μια πλάκα) το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ασπρίσει (3-4 λεπτά). Ρίχνουμε μέσα και την μερέντα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτάκια ακόμα. Σε ένα άλλο μπωλ, ¨χτυπάμε¨ την morfat (αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε ΠΟΛΥ καλά τους αναδευτήρες του μίξερ) για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και σιγά-σιγά ρίχνουμε την άχνη. Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο, στρώνουμε πρώτα την σοκολάτα, μετά την σαντιγύ και στο τέλος ¨στολίζουμε¨ με κουβερτούρα τριμμένη ή τρούφα ή σταγόνες σοκολάτας ή ο,τι άλλο μας αρέσει!! Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 3-4 ώρες.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά

Καλή Επιτυχία!!!!img_2562

εμείς από πάνω βάλαμε σως κεράσι … δοκιμάστε το !!!

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

2 thoughts on “ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΡΕΝΤΟΓΛΥΚΟ

    • Σε αυτή τη φωτογραφία έχει σως κεράσι γιατί ήθελα να το κάνω πιο δροσερό(μπορεί να μπει και σως φράουλας).Το ερμόλ έκανε το μερεντογλυκό περισσότερο γλυκό για τα δικά μου γούστα.Δοκίμασε όποια εκδοχή σου φαίνεται νοστιμότερη και περιμένω φωτογραφία σου και εντυπώσεις!!!!

      Μου αρέσει!

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s