ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ


τι θα λέγατε για μερικές κρέπες?Image

υλικά συνταγής

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1¼ κούπας φρέσκο γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
  • Βούτυρο για το τηγάνισμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
Όταν φτιάχνουµε µείγµατα για χυλούς (π.χ. κρέπες, pancakes) φροντίζουµε το βούτυρο που θα χρησιµοποιήσουµε να είναι κρύο όταν το προσθέσουµε στο αλεύρι, οπότε δεν σβολιάζει ο χυλός. Για ακόµα πιο λείους χυλούς µπορούµε, αφού ετοιµάσουµε το αραιό µείγµα, να το σουρώσουµε σε σήτα.
Εκτέλεση

Κοσκινίζουµε το αλεύρι. Το βάζουµε σε µπολ. Προσθέτουµε το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουµε. Προσθέτουµε τα χτυπηµένα αυγά και το κρύο βούτυρο και λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας µε σύρµα µέχρι ο χυλός να γίνει λείος (πρέπει να είναι αραιός). Σκεπάζουµε το µείγµα και το αφήνουµε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι µε διάµετρο 18-20 εκ. και βάζουµε 1 µικρό κοµµάτι βούτυρο. Με µια κουτάλα ή ένα µικρό φλιτζανάκι ρίχνουµε µία µικρή ποσότητα χυλού στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, περιστρέφοντάς το µε γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού. Ψήνουµε για περίπου 30΄΄ την κρέπα.

Μόλις εµφανιστούν µικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της κρέπας την αναποδογυρίζουµε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την βγάζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Διατηρούµε τις κρέπες ζεστές τοποθετώντας τες στο φούρνο στους 100οC µέχρι να τις ψήσουµε όλες.

Image

εμένα πάντως μου άνοιξε ήδη η όρεξη!(όχι οτι κλείνει και ποτέ)

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s