κοτόπιτα μούρλια!!


IMG_5094

Δυσκολεύομαι να περιγράψω πόσο νόστιμη ήταν αυτή η κοτόπιτα που έφτιαξε χθες ο Πέτρος,είναι η καλύτερη που έχω δοκιμάσει ποτέ ( και πιστέψτε με έχω δοκιμάσει πολλές) .

IMG_5084Θα χρειαστείτε

  • φύλλο κρούστας(10-12 φύλλα)
  • 3 φιλέτα κοτόπουλο
  • 4 πράσσα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κεσεδάκι μανιτάρια(250 γρ)ψιλοκομμένα
  • 4 πιπεριές πράσινες (κέρατο)
  • 2 κύβους knorr
  • πιπέρι
  • 1 αυγό και μισό φλυτζάνι γάλα (χτυπημένο μαζί)

Εκτέλεση

Βράζουμε το στήθος με τους 2 κύβους και μόλις γίνει κρατάμε  ενάμιση φλυτζάνι από το ζωμό.Σωτάρουμε σε βαθύ λαδωμένο τηγάνι τα μανιτάρια μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και μετά προσθέτουμε τα φιλέτα ξεψαχνισμένα, τα πράσσα,  τις πιπεριές, το φλυτζάνι με το ζωμό που κρατήσαμε και λίγο πιπέρι.Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός  σε δυνατή φωτιά.IMG_5088
Λαδώνουμε ένα ταψί, διάστασης περίπου 35χ26,στρώνουμέ 4 φύλλα ελαφρά λαδωμένα και ρίχνουμε μιάμιση κουταλιά της σούπας γέμιση και την απλώνουμε.Συνεχίζουμε στρώνοντας πάλι ένα λαδωμένο φύλλο και μιάμιση κουταλιά γέμιση μέχρι να μας μείνουν 2 φύλλα τα οποία τα στρώνουμε για να καλύψουμε την πίτα.Χαράζουμε σε κομματια με κοφτερό μαχαίρι και αλείφουμε την πίτα με το αυγό και το γάλαIMG_5089
Ψήνουμε την κοτόπιτα στους 180°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για περίπου 1ώρα, έως ότου ροδίσει καλά.

Υ.Γ. η συνταγή είναι της Τασσίας,φίλη και κουμπάρα μας!!!!

IMG_5092 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s