Πρωτότυπα μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου


IMG_2565

Εκτός από τρομερή εμφάνιση αυτά τα μηλοπιτάκια είναι και πολύ νόστιμα,λιώνουν μέσα στο στόμα!!!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 σφολιάτα
  • 4 μήλα
  • λίγο βούτυρο
  • καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • κανέλα

Για το βράσιμο των μήλων:

  • 1 λίτρο νερό
  • 5 κουταλιές ζάχαρη

Για το σιρόπι:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα βράζουμε για 3 λεπτά σε 1 λίτρο νερό με 5 κουταλιές ζάχαρη.
    Κρυώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
    Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε 8 λωρίδες, πασπαλίζουμε με λίγο βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα. Απλώνουμε τα μήλα και τυλίγουμε.
    Τα βάζουμε σε φόρμα για μάφιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
    Μόλις κρυώσουν ρίχνουμε 1 κουταλιά κρύο σιρόπι.
    Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγη κρέμα χτυπημένη με γιαούρτι ή κανέλα και άχνη.

Image

ΠΗΓΗ Άκης πετρετζίκης

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s