Πορτοκαλόπιτα με ψημένα φύλλα


Πορτοκαλόπιτα με ψημένα φύλλα

Πολύ αγαπημένη συνταγή λίγο μπελαλίδικη αλλά δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε στην τόσο ανάλαφρη γεύση του και στο υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού του!!!μμμμμ….δοκιμάστε την

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο κρούστας
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωµένο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1½ φλ. τσαγιού σπορέλαιο
  • 1½ κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 2 κ.γλ. µπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα µαύρη
  • Για το σιρόπι
  • 1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1½ φλ. τσαγιού νερό
  • 2 ζουµερά πορτοκάλια (χυμός) (εγώ βάζω και λίγο παραπάνω,του δίνει πιο πολύ γεύση)
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
Από τα πιο εύκολα και εντυπωσιακά γλυκά που σας έχω δώσει µέχρι τώρα. Σιροπιασµένη πορτοκαλόπιτα µε αφράτη υφή και πλούσια γεύση. Τα ψηµένα φύλλα είναι που κάνουν τη διαφορά σε αυτό το γλυκό. Μπορείτε να το σερβίρετε µε µία µπάλα παγωτό σαν επιδόρπιο ή να συνοδεύσετε τον απογευματινό σας καφέ.
Εκτέλεση

Ανακατεύουµε σε µπολ την κανέλα και τις 2 κ.σ. ζάχαρη. Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα 6 φύλλα, τα πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι πλάι στο σκεύος. Τα ψήνουμε για 10΄ στους 180°C, να ροδίσουν.

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε σύρµα ή µε µίξερ χειρός, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι, τη βανίλια, το µπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα.  Λίγο λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουµε το κονιάκ και τις σταφίδες. Κοµµατιάζουµε σε μικρά κοµµάτια µε τα χέρια τα υπόλοιπα φύλλα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε, να βραχούν καλά.

Περιχύνουµε τα ψημένα φύλλα στο πυράντοχο σκεύος µε το µείγµα και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 180°C, στον αέρα, για 30΄, να σταθεροποιηθεί το γλυκό. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιµάζουµε το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 7΄-8΄ από την ώρα που θα πάρει βράση. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό µε το ζεστό σιρόπι.

Extra tips επιτυχίας:
  • Το καραμέλωμα και το ψήσιμο των φύλλων κάνει τη διαφορά στη γεύση.
  • Αφήνουμε τα υλικά να ποτίσουν με τη γέμιση για να γίνει αφράτη.
  • Ή το σιρόπι ή το γλυκό πρέπει να είναι κρύο όταν σιροπιάζουμε.
  • Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

Mερίδες: 10

πηγή Αργυρώ

Είναι η πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα που έχω δοκιμάσει,αν και μου αρέσουν μόνο τα γλυκά που έχουν σοκολάτα.Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!!!

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s