… καρμπονάρα η γευστική…


IMG_3896

Υλικά

  • 500  γραμμάρια φιογκάκια μακαρόνι(ή οτιδήποτε ζυμαρικό θέλουμε)
  • 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια  PHILADELPHIA
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο  μαϊντανό
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • μανιτάρια ψιλοκομμένα 1 μικρό κεσεδάκι (προαιρετικά)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Όσο βράζουν σωτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και μετά προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το ζαμπόν  σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
2. Ανακατεύετε το Philadelphia και τους δύο κρόκους των αυγών σε ένα μπολ με ένα κουτάλι.
3. Όταν τα ζυμαρικά έχουν βράσει τα σουρώνετε και κρατάτε 60 ml νερό από αυτό που βράσανε τα μακαρόνια. Προσθέτετε το νερό στο ζαμπόν και μετά τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.
4. Προσθέτετε το μείγμα Philadelphia και αυγών και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε ατομικά μπολ (ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου) και γαρνίρετε με τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και προαιρετικά προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τρώγεται και ως κυρίως πιάτο και ως σαλάτα.

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s