Δίχρωμο κέικ


Καλημέρα να σας κεράσω λίγο κεκάκι?Πολύ νόστιμο και αφράτο έκανε το σπίτι μας να μοσχομυρίσει χθες…..μια κλασική συνταγή του αγαπημένου μας κέικ που θα την φτιάχνουμε συνέχεια.
Υλικά:
IMG_5396

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ κακάο

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα
  • Ρίχνουμε στο μείγμα τις βανίλιες και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα
  • Βάζουμε τα 3/4 του μείγματος σε μια πολύ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ
  • Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στο άσπρο και με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε κυκλικά με ελαφριές κινήσεις
  • Ψήνουμε στον αέρα και σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο,ξεφορμάρουμε και αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

IMG_5399IMG_5401

IMG_5413
IMG_5410
Καλή επιτυχία!!!!!

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s