Πλεκτή ζαμπονοκασερόπιτα


Ιδιαίτερα εμφανίσιμη,εύκολη και γευστική συνταγή!!!!Θα εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της αν την σερβίρεται ολόκληρη σε ένα τραπέζι ή ακόμα και σαν σνακ .

 DSCF0985

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας (παίζει ρόλο η μάρκα για το αν θα φουσκώσει ή όχι)
  • 8 φέτες γκούντα κομμένες σε κυβάκια ή 150γρ τριμμένο γκούντα
  • 5 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
  • 5 φέτες γαλοπούλα κομμένο σε κυβακια
  • 100γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό

IMG_5472

Εκτέλεση:
 Ανακατεύουμε το τυρί,το ζαμπόν,τη γαλοπούλα,την κρέμα γάλακτος , το μισό αυγό(χτυπημένο) και το βάζουμε για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για να γίνει πιο σφιχτό το μείγμα μας.
IMG_5474

Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και επάνω ανοίγουμε το  φύλλο σφολιάτας
Στο κέντρο ρίχνουμε τη γέμιση και με ένα μαχαίρι κόβουμε 10 λωρίδες απο την κάθε πλευρά

IMG_5490
  • Παίρνουμε τις ακριανές λωρίδες και τις βάζουμε σε σχήμα οβάλ γύρω απο την γέμιση

IMG_5491

Σταυρώνουμε τις υπόλοιπες λωρίδες μέχρι να κλείσει η ζαμπονοτυρόπιτα
IMG_5493
IMG_5494IMG_5495

 Αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο  αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά
IMG_5496
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ!!!!

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s