Τάρτα με τυρένια ζύμη & κοτόπουλο


IMG_5415

Καλημέρα!!!!Την περασμένη βδομάδα φτιάξαμε αυτήν την τάρτα ,γευστική κέρδισε τις εντυπώσεις από την πρώτη πιρουνιά…Σας την προτείνω και για το καθημερινό σας μενού αλλά και για κάποιο επίσημο τραπέζι ή μπουφέ !!!Δοκιμάστε την …

Υλικά συνταγής

Για την τάρτα µε ζύµη τυριού:

  • 250 γραμμ. αλεύρι
  • 125 γραμμ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
  • 125 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 100γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. κρύο νερό
  • Λίγο πιπέρι

IMG_5403

Για την γέμιση

  • 2 φιλετάκια κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι (φρέσκο) ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές φλωρίνης ή κόκκινες  ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια(μεγάλη) ή 1 μικρό κεσεδάκι φρέσκα
  • 150 γραμμ  τριμμένο γκούντα
  • 150 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ τσαγιού λευκό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μαιντανό
  • Λίγο ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ

  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
 IMG_5395
IMG_5407
Εκτέλεση

Για την τάρτα µε ζύµη τυριού:

 Κοσκινίζουµε το αλεύρι και το βάζουµε στον κάδο του µίξερ µε τους κόφτες. Προσθέτουµε το τυρί, το βούτυρο και το πιπέρι. Χτυπάµε για 15 δευτερόλεπτα, να ψιχουλιάσει το µείγµα. Προσθέτουµε το κρύο νερό. Χτυπάµε για λίγα δεύτερα, να ενωθούν τα υλικά. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο νερό επιπλέον. Βάζουµε τη ζύµη σε αλευρωµένο πάγκο και τη µαζεύουµε σε µπάλα µε γρήγορες κινήσεις. Την καλύπτουµε µε µεµβράνη και την αφήνουµε για 20΄ στο ψυγείο. Ανοίγουµε το φύλλο µε τον πλάστη. Σε βουτυρωµένη µεγάλη ταρτιέρα στρώνουµε το φύλλο. Το τρυπάµε µε πιρούνι. Το αφήνουµε 20΄ στο ψυγείο και στη συνέχεια το ψήνουµε για 20΄ στους 180οC

IMG_5404
Για την γέμιση

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο  σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια και το κοτόπουλο(μέχρι να φύγουν τα υγρά τους)και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι,τον μαιντανό και τις πιπεριές αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα ανακατεύοντας το συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν
  • Σβήνουμε με το κρασί  αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.Μόλις κρυώσει ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε

IMG_5405

  • Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε μια αραιή μπεσαμελ.Βάζουμε την 1 κ.σ βούτυρο,μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι,ανακατεύουμε και στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει(πάνω από 5 λέπτα ΣΥΝΕΧΩΣ)

IMG_5406

  • Αλατοπιπερώνουμε την κρέμα και την ρίχνουμε στο μείγμα με το κοτόπουλο

IMG_5408IMG_5409

  • Απλώνουμε την γέμιση πάνω στην ζύμη,πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούντα, σε όλη την επιφάνεια , ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

IMG_5412

περιμένω τα σχόλια σας μόλις την φτιάξετε….

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s