ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO


IMG_5794

Σας έχω ένα γλυκάκι νόστιμο και ελαφρύ!!!!Το δοκιμάσαμε προχθές και δεν περνάει απαρατήρητο….Η συνταγή είναι από την Αργυρώ ,η οποία το αναφέρει σαν τυραμισού αλλά δεν έχει καμμία σχέση!!!!!Εμείς το φτιάξαμε με τον καφέ αντί για γάλα και δεν είχε γεύση  τυραμισού,αν το ξαναφτιαχνα θα το έκανα με γάλα.

IMG_5756

Υλικά συνταγής

  •  3 συσκευασίες (462 γρ.)double OREO
  • 5 κρόκους από μεγάλα αβγά
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 300 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 1&1/2 φλ. γάλα χλιαρό (ή καφέ νες ή εσπρέσσο)
  • 1 συσκευασία (176 γρ.)OREO με γέμιση σοκολάτας (αλεσμένα )
Εκτέλεση
IMG_5757
Σε μπεν μαρί βάζουμε για 10′ τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα.
IMG_5760
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
IMG_5761
Χτυπάμε το μίγμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά και να πυκνώσει.
IMG_5762
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, να ενωθούν τα υλικά.
 
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται, από το χτύπημα.
IMG_5763
Απαλά προσθέτουμε την κρέμα στην κρέμα αβγού και διπλώνουμε με σπάτουλα.
Βουτάμε τα OREO ένα ένα στο γάλα(ή στον καφέ), 2 φορές το κάθε μπισκότο .
IMG_5764
Αραδιάζουμε μια στρώση OREO σε τετράγωνο πυρέξ.
IMG_5765
Απλώνουμε μισή κρέμα.
IMG_5766
 
IMG_5768
Κάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα OREO και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
IMG_5769
Παγώνουμε το γλυκό για 12 ώρες, να σφίξει πολύ καλά. Λίγο πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε με αλεσμένο OREO.
IMG_5793
 
…….καλή σας όρεξη……!!!!
Υ.Γ. το γλυκάκι αυτό θα μπορούσε να σερβιριστεί σε γενέθλια,βάφτιση ή μπουφέ μέσα σε βαζάκι !!!

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s