Μελωμένες πατάτες με δενδρολίβανο


img_5711
Οι γνωστές πατατούλες μας σε μία λίγο διαφορετική συνταγή,πραγματικά μελωμένες!Εύκολη γαρνιτούρα για όλες τις ώρες. Απαιτεί μόνο δέκα λεπτά από το χρόνο σας.

IMG_5655

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρασί
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

 Βράζουμε  τις πατάτες για 10΄ από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό.

IMG_5658

Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.

IMG_5656

Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το κρασί, την πάπρικα, το χυμό, το νερό και το αλατοπίπερο.

IMG_5657

Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.

IMG_5660

Περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180οC στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά , έως ότου μελώσουν.

img_5713

καλή σας όρεξη!!!

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s