ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΚΡΟΥΑΣΑΝ


Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κρουασάν

Υλικά για 12 ρολάκια:

  • 1 συσκευασία Φρέσκια ζύμη για κρουασάν PillsburyTM (230γραμ.)
  • 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλλα

Για το γλάσο: 

  • ½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • ¼ κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 2-3 κουτ. του γλυκού γάλα

Για το γαρνίρισμα: 

  • Κόκκινα και πράσινα ζαχαρωμένα κεράσια, κομμένα στη μέση

Οδηγίες προετοιμασίας 

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα).

2. Ξετυλίγετε και χωρίζετε τη ζύμη σε 3 ορθογώνια κομμάτια (2 τρίγωνα ανά κομμάτι), πιέζοντας καλά με τα δάχτυλά σας τις διαγώνιες διατρήσεις που έχει η ζύμη, μέχρι να ενωθούν.

3. Απλώνετε σε κάθε κομμάτι την μαργαρίνη ή το βούτυρο.

4. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε την ζάχαρη και την κανέλλα και απλώνετε ομοιόμορφα σε κάθε κομμάτι.  Τυλίγετε σε ρολά ξεκινώντας από τη μικρή πλευρά πιέζοντας με τα δάχτυλα για να κολλήσει καλά.

5. Κόβετε κάθε ρολό σε 4 ίσες φέτες και τις τοποθετείτε με τέτοιο τρόπο σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ούτως ώστε να σχηματίσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

6. Ξεκινάτε με 1 ρολάκι στην κορυφή και συνεχίζετε με 2 στην επόμενη σειρά, χωρίς να αφήσετε κενά μεταξύ τους. Συνεχίζετε με μία σειρά από 3 ρολάκια και κατόπιν μία ακόμη σειρά με 4 ρολάκια. Τα τελευταία 2 ρολάκια τα χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε τον κορμό του δέντρου σας.

7. Ψήνετε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν για 3 λεπτά.

8. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα υλικά για το γλάσο και απλώνετε πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τέλος γαρνίρετε με τα κεράσια και σερβίρετε.

source   pillsbury.gr

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s