Κορμός σοκολάτας με μέλι (νηστίσιμος)


IMG_6095

Πάντα όταν φτιάχνουμε κορμό ψάχνω αυτόν που έχει την καλύτερη σοκολάτα γάλακτος ,προχθές που δοκίμασα αυτόν τον κορμό όμως κατάλαβα, εκτός από το ότι είναι καταπληκτικός και γευστικότατος ,ότι αυτή η νηστίσιμη εκδοχή με κουβερτούρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα  !!!!Πραγματικά αξίζει να τον φτιάξετε,είναι πολύ εύκολη και η εκτέλεση της συνταγής .

IMG_5911

Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
1 ΒΙΤΑΜ (250 γρ.)
1 1/2 κούπα φουντούκια χοντροτριμμένα
1 κούπα σταφίδες ξανθές
5 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. μέλι
3/4 από ένα πακέτο μπισκότα νηστίσιμα digestive ή ΠΤΙ ΜΠΕΡ ή ΜΙΡΑΝΤΑ
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το ΒΙΤΑΜ.

   IMG_5914 

Προσθέτουμε το κακάο,το λικέρ και το μέλι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά.

IMG_5912

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα,προσθέτουμε τα χοντροτριμμένα
φουντούκια και τις σταφίδες.

1471227_10202582125531302_1346435381_n

IMG_5925

Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε.

IMG_5934

Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα αφού προηγουμένως καλύψουμε τον πάτο και
τα τοιχώματα με αντικολλητική μεμβράνη για να μπορέσουμε στη συνέχεια να
ξεφορμάρουμε τον κορμό εύκολα.

 

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες να σφίξει καλά.

IMG_6094

Σερβίρουμε σε κομμάτια.

πηγή magyreuontas.blogspot.gr

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s