ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ


IMG_6253

Για παραμονή Χριστουγέννων σας έφτιαξα ένα τυραμισού απλά τέλειο!!!Η γεύση του είναι απίστευτα απαλή και βελούδινη .Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε,είναι ένα από τα ωραιότερα γλυκά που έχω φάει!!!

IMG_6224

Υλικά:

  • 1 πακέτο  έτοιμα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. mascarpone
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 500 γρ. γάλα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ δυνατό espresso ή 2 κουταλιές της σούπας Nescafe
  • 60 γρ. κονιάκ
  • κακάο

Εκτέλεση:

IMG_6229Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, την άχνη και το mascarpone.

IMG_6230

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα

IMG_6231

και ενώνουμε με την κρέμα.

IMG_6225

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος.

IMG_6228

Ρίχνουμε  το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα.

IMG_6234

Τα τοποθετούμε σ’ ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε την επιφάνεια.

IMG_6235

Αδειάζουμε  τη μισή κρέμα πάνω από αυτά

IMG_6236

και καλύπτουμε  με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο.

IMG_6237

Τέλος απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.

IMG_6240

Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.

IMG_6254

Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με το κακάο. Το γλυκό αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 ημέρες.

…..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ….

πηγή Παρλιάρος

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s