Χρόνια πολλά !Σας εύχομαι να έχετε μια υπέροχη χρονιά!Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτή τη χρονιά χωρίς γλυκό,για να είναι γλυκιά και δημιουργική…..Σας προτείνω ένα κέικ πάρα πολύ εμφανίσιμο και γευστικό με την αγαπημένη μας μερέντα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ :
− 450 γρ. βούτυρο LURPAK
− 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
− 150 γρ. φουντούκι
− 9 κρόκοι αυγών
− 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλική για τη μαρέγκα
− 9 ασπράδια αυγών
− 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης( δεν θέλουμε να φουσώσει καθόλου)
− 60 γρ. κόρν φλάουρ
− 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
− 30 γρ. κακάο
− Nucrema ΙΟΝ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ:
Αλέθουμε τα φουντούκια σε σκόνη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 350 γραμμάρια ζάχαρη και τη σκόνη φουντουκιού έως ότου
ασπρίσουν και αφρατέψουν.Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος.
Χτυπάμε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια μαζί με τα 100 γρ.
ζάχαρη σε μαρέγκα
και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μίγμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα προσθέτουμε
στο μείγμα σιγά σιγά, ανακατεύοντας απαλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη.
Στο πρώτο μείγμα προσθέτουμε τον στιγμιαίο
καφέ, τον οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο ζεστό νερό,
στο δεύτερο
το κοσκινισμένο κακάο
και το τρίτο μέρος το αφήνουμε ως έχει.
Αδειάζουμε τα μείγματα σε ταψάκια αλουμινίου ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22
εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180
βαθμούς για 24 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και
τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Κολλάμε τα κέικς μεταξύ τους με
πάστα σοκολάτας (βάλτε αρκετή νουτέλα).
Καλύπτουμε με την πάστα σοκολάτας και όλη την
εξωτερική επιφάνεια του κέικ.
….ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ…..
πηγή parliaros
αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.