ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΦΑΕΙ!!!


IMG_6591

Απλή και φανταστική συνταγή, με τη μυρωδιά της κανέλας να σε ταξιδεύει ,κάνει την μακαρονάδα ένα πιάτο ξεχωριστό.Εμείς πάντα αυτή την συνταγή φτιάχνουμε και τα μακαρόνια με τον κιμά αποκτούν μια πολύ πλούσια γεύση. Πραγματική νοστιμιά. Η ευωδιά και η γεύση της θα σας τρελάνουν

IMG_6546

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 600 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένος στη μηχανή αλέσεως
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κεσεδάκι μανιτάρια χοντροκομμένα(προαιρετικά)
  • 800 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση

Για τη σάλτσα κιμά: Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά και τα μανιτάρια απλώνοντάς τα με κουτάλα. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια. Αφήνουμε να ψήνεται καλά για να μη χάνει τα υγρά του με το συνεχές ανακάτεμα. Αυτό διαρκεί περίπου 8΄.

IMG_6575IMG_6574

 Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε επιπλέον για 4΄, μέχρι να γίνουν διάφανα.

IMG_6576

Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε για 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.

IMG_6580

Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε την κανέλα ν’ αρωματίσει για 7΄ τον κιμά και την αφαιρούμε. Σκεπάζουμε τον κιμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη υγρών) μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να συμπυκνωθούν οι γεύσεις.

IMG_6581

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.Συνοδεύονται με τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα και παγωμένο λευκό  κρασάκι!!!

IMG_6589IMG_6592

Extra tips επιτυχίας:
  • Δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο, γιατί χάνουν το άμυλο τους
  • Δεν λαδώνουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο γιατί δεν κολλάει η σάλτσα επάνω
  • Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό,συμπληρώνει την γεύση των ζυμαρικών!

4 thoughts on “ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΦΑΕΙ!!!

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s