cupcake μήλου & σοκολάτας γάλακτος


img_6991»Πω πω πω!!!!Τι κεκάκι ήταν αυτό» λέω ακόμα και τώρα που περνάω τις φωτογραφίες για το άρθρο!!!Πολύ νόστιμο και γευστικό κάθε μπουκιά ήταν απλά καταπληκτική.Είναι απίστευτο πόσο πολύ του ταιριάζει το μήλο,λιώνει στο στόμα !!!Ακόμα και το γλάσο του έχει απίθανη γεύση σοκολάτας γάλακτος.

ΥΛΙΚΑ

IMG_6933

  • 100 γρ.βούτυρο λιωμένο
  • 120γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • 2 ασπράδια 
  • 1 μήλο (100-120γρ.)
  •    80γρ. σοκολάτα                                                                                                  γάλακτος( σε μικρά κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

IMG_6934

  • 100γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ.άχνη
  • 2κ.σ.γάλα
  • 60γρ. σοκολάτα γάλακτος (σε μικρά κομμάτια)
  • τρούφα (για διακόσμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανάβετε το φούρνο στους 165 βαθμούς στον αέρα
  2. Τοποθετείτε 12 χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφιν 
  3. IMG_6937Καθαρίζετε το μήλο και το τρίβετε σε τρίφτη ή το ψιλοκόβετε.
  4. IMG_6939Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι,μπέικιν,ζάχαρη)
  5. IMG_6943Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό) και τα ασπράδια και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη ή κουτάλι ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  6. IMG_6940IMG_6945Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα γάλακτος και τη ρίχνετε στο μείγμα μαζί με το μήλο.
  7. IMG_6947Το μοιράζετε στις χάρτινες θήκες
  8. Ψήνεται για 22 λεπτά

Για το γλάσο

Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας συνεχώς με μαρίζ και αποσύρετε.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο,ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη.Κατόπιν προσθέτετε και το γάλα.Συνεχίζετε με την άχνη ώσπου να την βάλετε όλη.Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε την λιωμένη σοκολάτα,ανακατεύοντας προσεκτικά με την μαρίζ για να ενσωματωθεί.Διακοσμείτε τα cupcakes είτε βάζοντας  το γλάσο σε κορνέ είτε με ένα κουταλάκι και πασπαλίζετε με τη χρωματιστή τρούφα.

img_6979img_6978

tips για σίγουρη επιτυχία

  • η διάρκεια ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο
  • όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  • μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη, αλλά αυτό μόνο στο κέικ και όχι στο γλάσο.
  • αφού ψηθούν τα cupcakes, τα βγάζετε προσεκτικά από το ταψάκι και τα τοποθετείτε πάνω σε σχάρα.Περιμένετε να κρυώσουν πολύ καλά και μετά τα διακοσμείτε με το γλάσο
  • όλα τα  cupcake με βουτυρόκρεμα μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου σε πλαστικό ή μεταλλικό κουτί(εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες)

img_6970

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ & ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!!

πατήστε ΕΔΩ για να δείτε περισσότερες συνταγές από τα νόστιμα κεκάκια μου

πηγή Αθηνά Πάνου

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s