Ίσως κάποιοι από εσάς το γνωρίζατε αλλά εγώ πότε δεν φανταζόμουν ότι το πράσινο μήλο ταιριάζει τόσο πολύ μέσα στον κιμά κοτόπουλο!Πραγματικά δεν το καταλαβαίνεις στη γεύση όμως κάνει το κεφτεδάκι πολύ μαλακό και γευστικό,ιδανικό για το καθημερινό μας τραπέζι(αν έχετε μικρά παιδιά θα ξετρελαθούν).Η σημερινή συνταγή είναι πολύ νόστιμη ,πάντα προσέχω να σας προτείνω μόνο όσες αξίζει να φτιάξετε,δοκιμάστε την και εσείς και περιμένω εντυπώσεις.
ΥΛΙΚΑ
- 370γραμ.κιμά κοτόπουλο
- 400γραμ.σάλτσα ντομάτας(δείτε την συνταγή εδώ,αξίζει να την φτιάξετε)
- 1 μικρό πράσινο μήλο τριμμένο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό στο μούλτι
- 1 κουταλάκι γλ. φρέσκο θυμάρι
- 25γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
- 30 γραμ. φρυγανιά
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά
Για 20-25 μικρά κεφτεδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά το μήλο και το τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Σε ένα μούλτι ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι,το αδειάζετε μαζί με το τριμμένο μήλο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τον κιμά.
Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την σάλτσα,
πλάθετε τον κιμά πάρα πολύ καλά και τον αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει.
Γεμίζετε ένα μπολάκι με αλεύρι,πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι τα χέρια σας παίρνετε μία μικρή ποσότητα κιμά και το πλάθετε σε μία μικρή μπάλα (αν συνεχίσει να κολλάει βάλτε λίγο αλεύρι ακόμα στα χέρια σας).
Συνεχίζετε πλάθοντας με τον ίδιο τρόπο όλον τον κιμά.
Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, τηγανίζετε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές να πάρουν λίγο χρώμα και στη συνέχεια προσθέτετε στο τηγάνι την σάλτσα ντομάτας.
Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά.
Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και τα συνοδεύετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας, αναλόγα με την προτίμηση σας.
tip
μπορείτε να τα φτιάξετε και σε μπουφέ ή πάρτι χωρίς την σαλτσούλα τους σαν σνακ
πηγή Αλέξανδρος Παπανδρέου
αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.