Στριφογυριστά μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού


img_71353

Καλημέρα.Χθες φτιάξαμε αυτά τα νόστιμα και εμφανίσιμα μπισκοτάκια και μοσχομύρισε το σπίτι μας πάλι.Η συνταγή δεν είναι δύσκολη απλά απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο,πιστέψτε με, το αποτέλεσμα σας ανταμείβει!!!!Μπορείτε να τα σερβίρετε με τον καφέ σας ,να τα έχετε σαν σνακ στο σπίτι, ακόμα και να βάλετε σε μπουφέ.Μια ωραία ιδέα για μπουφέ είναι να τα καρφώσετε σε ξυλάκι σαν γλειφιτζούρι!!!

img_7131img_7130

ΥΛΙΚΑ

IMG_7061

  • 100γρ.βούτυρο 
  • 100γρ.κρυσταλλική καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες (ή αν βρείτε 1κ.γ.εσάνς βανίλιας)
  • 200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80γρ.πραλίνα φουντουκιού(μερέντα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

IMG_7062

χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4′

IMG_7064

Ρίχνετε το αυγό και τη βανίλια να ενσωματωθούν.Προσθέτετε το αλεύρι σιγά σιγά.Μπορεί να φαίνεται ότι το μείγμα είναι σαν τριμμένη άμμος,αλλά,όσο το χτυπάτε,σε λίγα λεπτά θα ομογενοποιηθεί και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα(αν δείτε ότι κολλάει πολύ βάλτε 50γρ. αλεύρι παραπάνω )IMG_7067

IMG_7068IMG_7069

Τυλίγετε την ζύμη σε μια μεμβράνη ,πλαταίνοντας τη (όχι σε μορφή μπάλας),και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 40′.

IMG_7087

Τη βγάζετε ,την τοποθετείτε μεταξύ μιας λαδόκολλας και ενός φύλλου μεμβράνης και την ανοίγετε με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα πάχους 1εκ.

IMG_7089

Αλείφετε σε όλη την επιφάνεια την πραλίνα φουντουκιού,ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ λεπτό στρώμα .Αν η ζύμη έχει μαλακώσει , τη μεταφέρετε λίγα λεπτά στο ψυγείο.

IMG_7090IMG_7092IMG_7091

Με την βοήθεια της λαδόκολλας στην οποία είχε ανοίξει η ζύμη, σπρώχνετε από τη μεγάλη πλευρά του ορθογωνίου να τυλιχτεί η ζύμη σε ρολό.

IMG_7093IMG_7094

Όπως ακουμπάει στη λαδόκολλα , την σκεπάζετε με τη μεμβράνη και τη μεταφέρετε προσεκτικά στο ψυγείο.Την αφήνετε αρκετές ώρες (τουλάχιστον 5), διαφορετικά δεν θα κόβεται εύκολα .

IMG_7113

Όταν είναι αρκετά σφιχτή η ζύμη, τη βγάζετε από το ψυγείο και ανάβετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

img_7114

 

Στρώνετε λαδόκολλα και κόβετε το ρολό ζύμης με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1εκ.

IMG_7115IMG_7116

Τις τοποθετείτε οριζόντια στο ταψί, με μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνετε για 15′ ακριβώς

img_7119

 

1546227_10202803498665492_2132145687_n

Το ρολό ζύμης πρέπει να έχει σφίξει αρκετά,γι αυτό το βάζουμε στο ψυγείο,και να έχει παγωσει η πραλίνα,ώστε να κόβονται εύκολα οι φέτες  και να μην τρέχει η κρέμα.Τα μπισκότα διατηρούνται μέρες καλά κλεισμένα σε κουτί.

img_7128

 

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

πηγή Πάνου

2 thoughts on “Στριφογυριστά μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s