πολύχρωμο τηγανητό ρύζι με αυγά!!!


IMG_7161

Η σημερινή μου πρόταση είναι ένα ρύζι πολύχρωμο πολύ θρεπτικό και γευστικό!!!!Μου αρέσει να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις ,πρώτον για να έχω να σας προτείνω για το δικό σας τραπέζι κάτι λίγο πιο ασυνήθιστο με βάση κάτι συνηθισμένο,όπως είναι το ρύζι,και δεύτερον γιατί είμαι λαίμαργη και θέλω να δοκιμάσω τα πάντα!!!!Αυτό το τηγανητό ρύζι είναι πολύ ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό και για τα παιδάκια μας αλλά και για μας .IMG_7143

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι

3 αυγά χτυπημένα

150γρ. φασολάκια

100γραμ. καλαμπόκι

1 κόκκινη πιπεριά

6 φέτες ζαμπόν                                                            Χρόνος προετοιμασίας 20′

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο                           Χρόνος μαγειρέματος 25-30′ – Για 4 άτομα

αλάτι

IMG_7144

Πλένετε καλά το ρύζι με άφθονο νερό και ή το βράζετε σε νερό για 10-12 λεπτά και το σουρώνετε ή το μαγειρεύετε σε ατμομάγειρα.Όταν βράσει , το σουρώνετε, το περιχύνετε με κρύο νερό και το αφήνετε να κρυώσει.Σε περίπτωση που το κάνετε σε ατμομάγειρα το αφήνετε μέσα στον ατμομάγειρα να κρυώσει.

IMG_7145

Βράζετε τα φασολάκια

IMG_7147

και στη συνέχεια τα κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια μαζί με την πιπεριά και το ζαμπόν

IMG_7149

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και κουνάτε το τηγάνι κυκλικά για να πάει παντού.Προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά και κουνάτε το τηγάνι για να καλύψει το αυγό όλες του τις πλευρές.Μόλις η ομελέτα είναι έτοιμη τη βγάζετε σε ένα ξύλο κοπής και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.Στη συνέχεια την κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.

IMG_7151

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τη δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα την πιπεριά , το ζαμπόν και τα φασολάκια και ανακατεύετε.

IMG_7153

Βάζετε το ρύζι , το καλαμπόκι την ψιλοκομμένη ομελέτα

IMG_7156

και σοτάρετε όλα τα υλικά προσθέτοντας αλάτι.

IMG_7159

Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια για τους μικρούς και τους μεγάλους!!!!

IMG_7160

πηγή  Αλέξανδρος Παπανδρέου

2 thoughts on “πολύχρωμο τηγανητό ρύζι με αυγά!!!

  1. Σημερα με εβγαλες απο την δυσκολη θεση…στο ερωτημα τι θα μαγειρεψω …..Το εφτιαξα …με σνιτσελ χοιρινο.Επειδη σε μενα κ στην κορη μου αρεσουν οι πιο περιεργες κ εντονες γευσεις….κρατησα την μιση ποσοτητα ρυζιου -αφου ειχε ολοκληρωθει το μαγειρεμα-κ προσθεσα soya sause με μια κουταλια μελι!!!Ετσι ικανοποιηθηκαν ολοι ..και οι πιο κλασικοι στο θεμα μαγειρικης …και οι πιο gourmet…Παντως και τα δυο ειδη ρυζιου εγιναν ..υπεροχα!!!!!!!keep walking…

    Μου αρέσει!

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s