Πως να διορθώσουμε το παραπάνω αλάτι στο φαγητό…


woman-cooking-with-saltΑκόμη και στον πιο έμπειρο μάγειρα έχει συμβεί. Λίγο έχουμε ξεχάσει το αλάτι στη λάθος οπή, λίγο η αφηρημάδα και σας   έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό. Φυσικά και δεν χρειάζεται να το πετάξετε χαραμίζοντας τόσο κόπο, υλικά και χρόνο.

Υπάρχουν μερικά μυστικά της γιαγιάς που μπορούν να σας σώσουν! Αν μαγειρεύετε σε κατσαρόλα ρίξτε  ένα κομμάτι ξερό ψωμί ή μία πατάτα στο φαγητό και αφήστε τη για λίγα λεπτά. Έχουν και τα δύο την ιδιότητα χάρη στο άμυλο, να απορροφούν το αλάτι. Το ψωμί το αφαιρείτε μετά από λίγη ώρα ενώ την πατάτα ή τις πατάτες μπορείτε να τις αφήσετε. 

Μπορείτε επίσης  να προσθέσετε λίγη ζάχαρη στο φαγητό ώστε να έρθει σε αντιπαράθεση με την αλμυρή και να την περιορίσει αρκετά- κάτι που όμως θα προτείναμε μόνο σε όσους ή όσες έχουν εμπειρία στην κουζίνα μιας και αν πέσει παραπάνω μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ακόμη χειρότερο.

 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s