Ψαρονέφρι για το δείπνο τον ερωτευμένων…..


1625577_10203026423198466_1701762888_n

…….ρομαντικό δείπνο για 2 …….

Βάλτε ένα ποτήρι  κρύο κρασί μαγειρέψτε αυτό το καραμελωμένο ψαρονέφρι και είστε έτοιμοι για να περάσετε την τέλεια βραδιά…..

Υλικά
IMG_7503
  • 3 τεμάχια ψαρονέφρι, συνολικού βάρους 1.100 – 1.200 γρ. κομμένα σε ροδέλες
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό, τριμμένο (Αν δεν μας αρέσει το φασκόμηλο χρησιμοποιούμε ξερό δεντρολίβανο στην ίδια ποσότητα)
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα από τα εξής μπαχαρικά σε σκόνη: κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο (ή κατά βούληση)
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 500 ml ζωμός σπιτικός, κοτόπουλου, κρέατος ή λαχανικών (αν έχουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη) ή νερό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Μερίδες 4-6
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 25΄

Διαδικασία Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει πάρα πολύ καλά (πρέπει σχεδόν να καπνίσει).

IMG_7505

Λαδώνουμε με το μισό λάδι τα κομμάτια του κρέατος, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ροδίζουμε στο καυτό σκεύος από όλες τις μεριές μέχρι να ξεκολλάνε εύκολα από τον πυθμένα του. Αν το σκεύος μας είναι μικρό, δεν στριμώχνουμε το κρέας γιατί δεν θα ροδίσει σωστά, αλλά θα βράσει μέσα στα υγρά του. Επομένως, κάνουμε τη διαδικασία σε περισσότερες δόσεις.

IMG_7506

Μόλις το κρέας ροδίσει καλά από όλες τις μεριές, το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και το φουρνίζουμε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει και στο εσωτερικό του. Ελέγχουμε τρυπώντας το κρέας σε ένα σημείο με μεγάλη διάμετρο – πρέπει να μην είναι ροζ, γιατί το χοιρινό τρώγεται μόνο καλοψημένο.

IMG_7532

Ρίχνουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας το υπόλοιπο λάδι (2 κουτ. σούπας), το κρεμμύδι, το καρότο και το μείγμα μπαχαρικών. Μετριάζουμε τη φωτιά, σοτάρουμε τα λαχανικά για 2 – 3 λεπτά ίσα να μαραθούν κάπως και σβήνουμε με το κρασί. Τρίβουμε με μια ξύλινη σπάτουλα τον πυθμένα του σκεύους για να διαλυθούν τα καμμένα υπολείμματα από το ρόδισμα του κρέατος και το σοτάρισμα των λαχανικών μέσα στο υγρό. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό, το φασκόμηλο ή το δεντρολίβανο και το μέλι.IMG_7533

 

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κομμάτια κρεάτος και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Αν θέλουμε  η σάλτσα  να γίνει βελούδινη  ,αφαιρούμε τα κομμάτια κρέατος  και την περνάμε  στο μπλέντερ και μετά   περιχύνουμε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα.

IMG_7538

 

Συνοδεύουμε με ρύζι,πατάτες ή πουρέ

 

πηγή γαστρονόμος

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.) 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s