Μπισκότα καρδούλες γεμιστές!!!!


 

Τι όμορφα μπισκότα,σκέτα στολιδάκια!!!Δεν σου κάνει η καρδιά να τα φας…..
ΥΛΙΚΑ
Για τα μπισκότα,
 
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
3/4 φλιτζανιού κακάο (αν αποφασίσετε να τα κάνετε σοκολατένια)
χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν χρωματίσετε την ζύμη σας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο ,τη σόδα και το αλάτι. 
 Χτυπάμε σε διαφορετικό μπολ μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό . 
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
 
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ευπλαστή, μαλακή ζύμη, την βάζουμε σε ζελατίνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. 
Ανοίγουμε τη ζύμη, στο πάχος που θέλουμε ,και κόβουμε με κουπ πάτ  σχήματα καρδιάς ανά δύο (γιατί θα τα γεμίσουμε)
 
Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 8 με 10 λεπτά (ανάλογα το πάχος και το μέγεθος τους).Μην τα παραψήσετε γιατί δεν θα γίνουν αφράτα!!
 
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς. Μετά τα αλείφουμε  με την κρέμα που φτιάξατε και δημιουργούμε σάντουιτς μπισκότων.
 
Τα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως 1 εβδομάδα
 
 
Για την κρέμα,
 
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1 1/2 – 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 έως 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα, αν χρειάζεται
χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν θα χρωματίσετε την γέμιση)
 
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ σε ψηλή ταχύτητα και σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη και τέλος την βανίλια.
 
Αν είναι πάρα πολύ παχιά βάλτε λίγο γάλα
 
 πηγή (Martha Steward)
αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)
 
 
 

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s