Το πιο νόστιμο ψωμί ever: Αγγλικό ψωμάκι muffin από τα χεράκια σας


a71b02b8cb57e46da745cebd780886e2_L

Θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο για να φτιάξετε αυτή την απίστευτη λιχουδιά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Πραγματικά από τα καλύτερα ψωμιά που έχουμε δοκιμάσει ποτέ!Συνοδέψτε τόσο είναι ζεστό με φιλαδέλφια ή μερέντα ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας ….

Υλικά
1 κούπα γάλα
1/4 κούπας νερό
2 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά (ένα μικρό πακέτο)
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
1/8κ.γ. σόδα μαγειρικής
1κ.σ. σιμιγδάλι καλαμποκιού

Εκτέλεση
1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα και το νερό σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσουν. Απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίξτε την μαγιά στο μείγμα αφήνοντάς την να διαλυθεί, περίπου για 5 λεπτά.
2. Στο μπολ του μίξερ, ρίξτε μέσα το μείγμα μαγιάς-γάλατος και προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σόδα. Χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα για 7 λεπτά. Δοκιμάστε την ζύμη και προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι αν είναι πολύ κολλώδης. Θα πρέπει να είναι λίγο κολλώδης και να μπορείτε να την χειρίζεστε.
3. Αλείψτε μια φόρμα για κέικ με λίγο λάδι και πασπαλίστε από πάνω το σιμιγδάλι. Κουνήστε καλά τη φόρμα ώστε το σιμιγδάλι να καλύψει όλο το εσωτερικό της. Ρίξτε μέσα τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια, περίπου για 45 λεπτά.
4. Ψήστε το ψωμί στους 200C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το κόψετε.

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

via queen

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s