σοκολατένια cupcakes γεμιστά με γλυκό του κουταλιού βύσσινο…..


2014-02-22-19-37-26Είμαι σίγουρη ότι ο τίτλος μιλάει από μόνος του,το ίδιο και η γεύση αυτού του cupcake!!!Σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε είναι πεντανόστιμο και το γλυκό βύσσινο στο εσωτερικό του το απογειώνει γευστικά…Πρωτοτυπήστε λοιπόν και την επόμενη φορά που θα φτιάξετε κεκάκια για σας ή για κάποιο πάρτι σας δοκιμάστε την συνταγή μου και θα με θυμηθείτε.

ΥΛΙΚΑ

IMG_7620

  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης
  • 40 γρ. φουντούκια
  • μιάμιση κουταλιά σούπας κακάο
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1/2κ.γ.σόδα
  • 1 βανίλια
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 85γρ. γάλα
  • 1κ.γ ξίδι
  • 60 γρ.αραβοσιτέλαιο

υλικά για το γλάσο & το γέμισμα

  • 250γρ. κουβερτούρα
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή
  • 18 βύσσινα από γλυκό του κουταλιού

η ποσότητα των υλικών είναι για περίπου 9 cupcakes κανονικού μεγέθους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανάβετε το φούρνο στους 170 βαθμούς,στον αέρα .
  2. Τοποθετείτε χάρτινες ή σιλικόνης θήκες στο ταψάκι για μάφιν.
  3. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα με το ξίδι και τα αφήνετε.
  4. Τρίβετε στο μούλτι τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη
  5. IMG_7621Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι,σόδα,κακάο,αλάτι,ζάχαρη,βανίλια,φουντούκια).
  6. IMG_7626Ρίχνετε στο μείγμα των στερεών το αυγό,το γάλα,το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύετε με ένα αυγοδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  7. IMG_7634Μοιράζετε το μείγμα σε θήκες(1 εκατοστό περίπου πιο κάτω από το χείλος).
  8. Ψήνετε για 18-20′img_7636

εκτέλεση για το γέμισμα και το γλάσο

  • Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και τη βάζετε σε ένα μπολ.Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και,λίγο πριν βράσει, αποσύρετε και τη ρίχνετε πάνω από την κουβερτούρα.Αφήνετε ένα λεπτό και ανακατεύετε με μαρίζ,  ώσπου να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια ρευστή κρέμα.
  • Τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο ώσπου να κρυώσει το μείγμα, αλλά να μην σφίξει (2 ώρες οπωσδήποτε)
  • img_7692Παράλληλα, αφού κρυώσουν πολύ καλά τα κεκάκια ,κάνετε μια τρύπα στην επιφάνεια κάθε cupcake με ένα μαχαιράκι και τοποθετείτε από 2 βύσσινα.
  • Αφού έχει κρυώσει το μείγμα και έχει πήξει ελαφρώς , το χτυπάτε με το μίξερ ώσπου να αλλάξει χρώμα (παίρνει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα) και γίνεται σαν σοκολατένια σαντιγί.
  • Βάζετε σε κορνέ αμέσως και διακοσμείτε τα cupcakes.

2014-02-22-19-51-54-1

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 πηγή Αθηνα Πάνου

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s