Πως μαρινάρουμε σωστά το κρέας


Πως μαρινάρουμε σωστά το κρέας

4 βασικές συμβουλές για καλύτερο μαρινάρισμα

– Πολλοί νομίζουν ότι αν πριν βάλουν το κρέας στη μαρινάδα, το τρυπήσουν, ότι θα απορροφήσει περισσότερα υγρά. Αυτό είναι λάθος, μιας και το κρέας μας όχι μόνο θα χάσει περισσότερα υγρά, αλλά θα στεγνώσει και στο ψήσιμο.

–  Καλό είναι το μπολ – σκεύος που θα βάλουμε τη μαρινάδα μας, να είναι πλαστικό ή γυάλινο. Τα μεταλλικά μπολ πολλές φορές δεν είναι ανοξείδοτα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλοιώνουν τη γεύση, αλλά και να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.

– Πάντα να ακουλουθείτε τις οδηγίες της συνταγής για το μαρινάρισμα, σχετικά με το χρόνο, δεδομένου ότι κάθε είδος κρέατος ή κάθε μέγεθος απαιτεί και άλλη διάρκεια μαριναρίσματος. Κάποιες φορές αρκούν 30 λεπτά και κάποιες άλλες 24 ώρες.

– Το μαρινάρισμα δε γίνεται μόνο εκτός ψυγείου. Αν η διάρκεια είναι μικρή, όπως για παράδειγμα 30 λεπτά δε χρειάζεται να μπουν τα υλικά στο ψυγείο. Αν όμως διαρκεί 24 ώρες, τότε πρέπει οποσδήποτε να το βάλουμε στο ψυγείο.

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)

 

via cookbox

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s