κεκάκια βανίλιας


2014-02-27-13-55-11-1

Μια εύκολη συνταγή για το κλασικό κεκάκι βανίλιας συνοδευόμενη με ένα γευστικό γλάσο που θα εμπλουτίσει τέλεια το cupcake μας.Προτιμήστε το για καθημερινό σνακ ή για τα  παιδικά σας πάρτι!!!

ΥΛΙΚΑ

IMG_7416

  • 130γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100γρ. ζαχαρη
  • 65γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 110γρ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό

υλικά για γλάσο

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος παχύρευστη
  • 2 κουταλιές της σούπας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανάβετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
  2. Τοποθετείτε 9 χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφιν.
  3. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι,βανίλια,ζάχαρη)
  4. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό),το γάλα , το αυγό και την βανίλια και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Το μοιράζετε στις χάρτινες θήκες τις οποίες γεμίζετε μέχρι πάνω.
  6. Ψήνετε για 20 λεπτά.

2014-02-27-13-50-28εκτέλεση για το γλάσο

  • Τοποθετείτε ένα μπολ στο ψυγείο για 5′.
  • Στη συνέχεια χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος στο κρύο μπολ.
  • Ρίχνετε σιγά σιγά την άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου να σφίξει το μείγμα.(αν χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω άχνη)
  • Διακοσμείτε τα cupcakes

συμβουλή

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιου στο μείγμα του κέικ

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

πηγή Αθηνά Πάνου

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s