Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σάλτσα πορτοκάλι και σορμπέ σοκολάτας


xalvas

 

Η νηστεία αρχίζει και όλοι είμαστε στο ψάξιμο νόστιμων αλλά και πρωτότυπων συνταγών που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς !!!Σήμερα σας έχω μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου μας νηστίσιμου χαλβά που θα εμπλουτίσει την ήδη γεμάτη γεύση του.

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τον χαλβά
    • 140 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
    • 70 γρ. ηλιέλαιο
    • 210 γρ. ζάχαρη
    • 280 γρ. νερό
    • 1 ξύλο κανέλα
    • 3 γρ. δενδρολίβανο, φρέσκο
    • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
    • 25 γρ. σταφίδες μαύρες
    • 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα
  • Για τη σάλτσα πορτοκάλι (συνταγή ΕΔΩ)
    • 200 γρ. σάλτσα πορτοκάλι
    • κορν φλάουρ
  • Για το σορμπέ σοκολάτα (για 500γρ)
    • 280 γρ. νερό
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 35 γρ. κακάο
    • 90 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον χαλβά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το δενδρολίβανο και ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να αρωματιστεί για 30 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, προσέχοντας να μην καεί. Όταν το σιμιγδάλι πάρει το επιθυμητό σκούρο χρώμα, προσθέτουμε προσεχτικά στην κατσαρόλα το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να δένει. Προσθέτουμε τις σταφίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο φιστίκι. Σερβίρουμε με τη σάλτσα πορτοκαλιού και το σορμπέ σοκολάτας.

Για τη σάλτσα πορτοκάλι (συνταγή ΕΔΩ)

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη σάλτσα πορτοκάλι μέχρι το σημείο βρασμού. Διαλύουμε τον κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και δένουμε τη σάλτσα στην πυκνότητα της αρεσκείας μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και κρυώνουμε.

Για το σορμπέ σοκολάτα (για 500γρ)

Τοποθετούμε την κουβερτούρα σ’ ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτάσει το μείγμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα του κακάο μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ομογενοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός

Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει στο ψυγείο και μετά το περνάμε από τη μηχανή παγωτού
* Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, παγώνουμε για λίγες ώρες στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει, με ένα πιρούνι το ξύνουμε και το χτυπάμε με μίξερ χειρός να φουσκώσει. Το παγώνουμε ξανά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές. Όσο πιο πολύ το χτυπήσουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.

πηγή yiannislucacos

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s