Εύκολη & γευστική συνταγή για μπισκοτάκια γεμιστά με την αγαπημένη σας μαρμελάδα για όσους νηστεύουν ή για αυτούς που τους αρέσουν τα μπισκότα!!!Δοκιμάστε τα….
ΥΛΙΚΑ
- 140γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ.αμύγδαλο σκόνη
- 1/4 της κούπας αραβοσιτέλαιο
- 1/4 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 40 γρ.ζάχαρη
- 40 γρ.μαρμελάδα της προτίμησης σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανάβετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα
- Στρώνετε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το αμύγδαλο και τη ζάχαρη.
- Ρίχνετε το αραβοσιτέλαιο , τον χυμό, και τη βανίλια και πλάθετε το μείγμα με το χέρι σας .
- Πλάθετε μπαλάκια ,διαμέτρου περίπου 3,5εκ. τα τοποθετείτε στο ταψί και τα πιέζετε στο κέντρο με το δάχτυλο σας , να γίνει μια λακκουβίτσα.
- Αφού τα βάλετε όλα στο ταψί, γεμίζετε τις λακκουβίτσες με λίγη μαρμελάδα .
- Ψήνετε για 12-14′.
- Τα αφήνετε 5′ να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το ταψί.
συμβουλή
Όταν θα πιέσετε την ζύμη για να φτιάξετε τις λακκουβίτσες , μπορεί να ανοίγει στο πλάι γιατί δεν περιέχει αυγό που κάνει τη ζύμη πιο σταθερή.Αν ανοίγει στρώνετε το σχήμα τους λίγο με τα χέρια σας .Βάλτε όποια μαρμελάδα σας αρέσει,προτιμήστε γλυκές μαρμελάδες ,γιατί η ζύμη δεν περιέχει πολύ ζάχαρη.Τα μπισκοτάκια με μαρμελάδα μπορούν να διατηρηθούν 4-5 μέρες κλεισμένα σε κουτί.