New York τσιζκέικ με καραμελωμένο φουντούκι…


1966369_10203106585042462_975852935_o-2

Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το γλυκό,είναι ότι ωραιότερο έχω δοκιμάσει ποτέ!!!Όλα τα υλικά δένουν απόλυτα μεταξύ τους,συμπληρώνουν το ένα το άλλο, και το αποτέλεσμα είναι ονειρικό…..Η συνταγή είναι λίγο χρονοβόρα και στους περισσότερους ,όπως και σε μένα, η διαδικασία είναι θα σας φανεί λίγο διαφορετική από τα άλλα τσηζκέικ που έχουμε φτιάξει αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει είμαι σίγουρη!!!Ακόμα έχω στο στόμα μου την γεύση από την ψημένη κρέμα με το ελαφρύ άρωμα βανίλιας & λεμονιού που συνδυάζεται απόλυτα με την ανάλαφρη  κρέμα σοκολάτας και το τριμμένο καραμελωμένο φουντούκι που συμπληρώνει επάξια αυτή την πανδαισία γεύσης…..

ΥΛΙΚΑ

IMG_7794

  • 250 γρ. Μπισκότα βουτύρου
  • 125 γρ βούτυρο ,λιωμένο
  • 500 γρ Philadelphia
  • 125 γρ ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ ξινή κρέμα( sour cream) *συνταγή στο κάτω μέρος
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 3 αυγά

Για την επικάλυψη

IMG_7846

  • 300 γρ Philadelphia
  • 300 γρ Μερέντα( Πραλίνα φουντουκιού)
  • 140 γρ ζάχαρη
  • 140 γρ φουντούκι ή αμύγδαλο ανάλογα την προτίμηση μας

Τοποθετούμε τα μπισκότα βουτύρου στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν πολύ καλά.Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα δύο υλικά.

IMG_7795Σε στρογγυλή φόρμα για κέικ, με αποσπώμενο δαχτυλίδι, απλώνουμε το μείγμα μπισκότου σε όλη την επιφάνεια της φόρμας ( και στα τοιχώματα).Τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο, για να παγώσει , και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Για να φτιάξουμε την κρέμα, τοποθετούμε στο μίξερ το Philadelphia ,τη ζάχαρη άχνη, την ξινή κρέμα, την εσάνς βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού, και χτυπάμε μέχρι να πάρει την υφή κρέμας.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί καλά αυτό που ρίξαμε, πριν προσθέσουμε το επόμενο.(θα είναι αραιή ,δεν μας πειράζει)

IMG_7799

Τοποθετούμε την κρέμα στην φόρμα με τη βάση μπισκότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα.

Όταν το τσιζκέικ ψηθεί , σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για 2 ώρες ακόμη,με την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη.

IMG_7871Τοποθετούμε το τσιζκέικ στο ψυγείο, να κρυώσει ,για τουλάχιστον 3 ώρες.

IMG_7849Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε την ζάχαρη και μόλις αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε τα φουντούκια για να καραμελώσουν.

img_7857Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα για να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε με μεγάλο μαχαίρι ώστε να φτιάξουμε κροκάν φουντουκιού.Για την επικάλυψη, τοποθετούμε στο μίξερ το philadelphia και την πραλίνα φουντουκιού , και χτυπάμε μέχρι τα δύο υλικά να ενσωματωθούν καλά.Τοποθετούμε το μείγμα πάνω στο τσιζκέικ και το απλώνουμε  λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα.Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με το κροκάν φουντούκιου.

img_79231

img_7935

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΙΝΟΚΡΕΜΑ(αν δεν βρείτε στο εμπόριο έτοιμη)

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 γρ. ξινόγαλο
  • αλάτι

Σε ένα μπολ ανάμειξης ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι και ξινόγαλο μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να γίνει παχύρευστη κρέμα.

περιμένω τις δικές σας εντυπώσεις …….

αν σας άρεσε η ιδέα μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

3 thoughts on “New York τσιζκέικ με καραμελωμένο φουντούκι…

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s