Τούρτα «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ»


Σήμερα φτιάχνουμε μια πολύ εμφανίσιμη & καταπληκτική τούρτα ,την τούρτα ουράνιο τόξο!!!!Η πιο όμορφη επιλογή για τα πάρτι μας που θα αφήσει τους καλεσμένους ,μικρούς και μεγάλους ,απλά άφωνους….Η εκτέλεση είναι πολύ απλή  λίγο όμως χρονοβόρα,απλά χρωματίζουμε και ψήνουμε  κάθε παντεσπάνι χωριστά.Ελάτε να δούμε παρακάτω αναλυτικές οδηγίες …
01919_cake

Φτιάχνουμε τη ζύμη για το παντεσπάνι κανονικά  αλλά με αλεύρι για όλες τις χρήσεις για να μην μας φουσκώσει καθόλου . Για το παντεσπάνι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ βιτάμ
  • 4 αυγά
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 450 γραμ. ζάχαρη
  • 240 γραμ. γάλα χλιαρό
  • 3 βανίλιες
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

Χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα
Βάζουμε το βιτάμ σε ένα μπωλ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το χτυπάμε με μίξερ, ώσπου να αφρατέψει και να ασπρίσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε.
Ρίχνουμε μια ποσότητα αλεύρι και λίγο γάλα συνεχίζωντας να χτυπάμε
Συνεχίζουμε διαδοχικά, ώσπου να τελειώσουν και οι δύο ποσότητες.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη μαρέγκα.
Σε αυτό το σημείο είναι καλύτερα να ενσωματώσουμε την μαρέγκα στο μείγμα με μια κουτάλα γιατί το μίξερ την διαλύει.
Το μείγμα μας είναι έτοιμο και πρέπει να το χωρίσουμε σε 8 μπολάκια.

Ρίχνουμε στο καθένα το χρώμα ζαχαροπλαστικής και μετά τα ψήνουμε ένα ένα σε μικρά ίσα ταψάκια (τα στρόγγυλα αλουμινένια μίας χρήσεως θα μας βολέψουν πολύ,το μέγεθος που θα διαλέξουμε εξαρτάται από την διάσταση που θέλουμε να έχει η τούρτα μας)
Όταν βγουν κι είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη  και να τα βγάλουμε τη μέρα που θέλουμε να κάνουμε την τούρτα αφήνοντας τα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη κρέμα σαντιγύ που θα χρησιμοποιήσουμε για τη γέμιση και την επικάλυψη χρειαζόμαστε:

Υλικά:

  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35%)
  • 2 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ.  βανίλια

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πήξει.  Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη εάν μας αρέσει πιο γλυκιά.
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Όταν έχει παγώσει τοποθετούμε τα παντεσπάνια μας ένα ένα σε μια τουρτιέρα κι ανάμεσα τη σαντιγύ. Στο τέλος την καλύπτουμε όλη(όπως στη φώτο)κι είναι έτοιμη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ……!!!!!

αν σας άρεσε  μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

ΠΗΓΗ nicolehill.blogspot.gr

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s