Τα μυστικά του κέικ


img_6599

Τα περισσότερα κέικ διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για μια βδομάδα περίπου

Πριν αναποδογυρίσουμε το κέικ περνάμε με ένα μαχαίρι μεταξύ του γλυκού και του σκεύους για να ξεκολλήσουμε τυχόν κολλημένα σημεία.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια σχάρα με ποδαράκια έτσι ώστε να φύγει ο αέρας και από το κάτω μέρος του γλυκού με αυτόν το τρόπο θα κρυώσει ομοιόμορφα χωρίς να κρατήσει υγρασία στο εσωτερικό του

Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο περιμένουμε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και να μαζέψει έτσι ώστε να μπορέσουμε να το ξεφορμάρουμε εύκολα

Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του,αν η λάμα του μαχαιριού βγει χωρίς να έχει νωπή ζύμη το κέικ εχει ψηθεί

Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου στην αρχή και στη μέση του ψησίματος διότι το κέικ θα καθίσει

img_6597

 

συνταγή για το κέικ της φωτογραφίας ΕΔΩ

 

πηγή Παρλιάρος

αν σας άρεσε  μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s