Φτιάχνουμε αμυγδαλόπαστα


1525457_691928894162739_195370020_n

Το μάρτσιπαν είναι ένα εύπλαστο υλικό από αμύγδαλο ζάχαρη και ασπράδι σε μορφή πάστας.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για επικάλυψη τούρτας να το χρωματίσουμε και να το κόψουμε με κουπάτ σε ότι σχέδιο θέλουμε κ να στολίσουμε τα γλυκά μας, επίσης μπορούμε να το πλάσουμε σε λουλούδια ζωάκια και ότι άλλο μας αρέσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το μέλι, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει βράση το σιρόπι το αδειάζουμε στο μπλέντερ με τα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα εως ότου σχηματιστεί μία πάστα. Τυλίγουμε την αμυγδαλόπαστα με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ :
40 γρ. μέλι
20 γρ. γλυκόζη
90 γρ. νερό
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
375 γρ. λευκό αμύγδαλο

αν σας άρεσε  μην ξεχάσετε να την μοιραστείτε με τα παρακάτω κουμπάκια (facebook,pinterest κ.τ.λ.)  

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

φωτό από τις γλυκές ιστορίες

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s