- 1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
- 300 γρ. κεράσια φρέσκα (χωρίς κουκούτσια) ή κονσέρβα
- 100 γρ. μαρμελάδα κεράσι
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 γαρίφαλα
- ξύλα για σουβλάκια ή καλαμάκια
Βήμα 1
Ανακατεύετε τα κεράσια με τη μαρμελάδα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C στον αέρα και στρώνετε δύο ταψιά με κομμάτια λαδόκολλας.
Βήμα 2
Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα ίσα τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε τετράγωνο χαράζετε από τέσσερις γραμμές μήκους 5 εκ. ξεκινώντας από τις γωνίες με κατεύθυνση προς το κέντρο του τετραγώνου. Από πάνω τοποθετείτε λίγο μείγμα κερασιών-μαρμελάδας. Μεταμορφώνετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε «ανεμόμυλο» φέρνοντας τις τέσσερις από τις οκτώ άκρες προς το κέντρο, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν. Καρφώνετε ένα γαρίφαλο στο κέντρο τους. Βάζετε τους «ανεμόμυλους» στα ταψιά και τους αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Αλείφετε τους «ανεμόμυλους» με το αυγό και τους ψήνετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τους ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν. Αναμειγνύετε τη ζάχαρη άχνη με μία κουταλιά νερό και φτιάχνετε ένα γλάσο. Με αυτό ραντίζετε τους «ανεμόμυλους» και περιμένετε να στεγνώσει πριν τους σερβίρετε. Τους διακοσμείτε με ξυλάκια για σουβλάκια ή καλαμάκια.