8 γρηγορα dressing για να «ντυσεις» τη σαλατα σου


Τι είναι μια σαλάτα χωρίς το κατάλληλο dressing που θα αναδείξει τα συστατικά της;   Σας προτείνουμε οκτώ εύκολες σάλτσες για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στη σαλάτα σου.

 Με το κατάλληλο dressing μπορείς να απογειώσεις τη σαλάτα σου και από «βοσκή» λαχανικών να την μετατρέψεις σε πεντανόστιμο γεύμα. Πάρε μερικές ιδέες.
Ιδανική για ρόκα παρμεζάνα

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα ξύδι από λευκό κρασί

1/2 κούπα μέλι (ή 3 κ.σ. γεμάτες)

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση τύπου ντιζόν)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή στο μούλτι σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να διατηρήσει κάθε υλικό το πρωτότυπο άρωμά του. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μιξεράκι του καφέ ή με σέικερ, μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.

Τip: Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μία εβδομάδα χωρίς να χάσει τη γεύση του.

Με μπαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα

Υλικά

10 κουαλιές της σούπας λάδι

2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι

1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή στο μούλτι σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να διατηρήσει κάθε υλικό το πρωτότυπο άρωμα του. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μιξεράκι του καφέ ή με σέικερ, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα μας.

Τip: Ταιριάζει εξαιρετικά πάνω σε σαλάτα ρόκα-σπανάκι-παρμεζάνα.

Extra tip: Μπορούμε να αλλάξουμε τις αναλογίες όπως θέλουμε. Αντί για κουταλιές της σούπας, μπορούμε να βάλουμε φλιτζάνια του καφέ ή του τσαγιού.

Ceasar’s

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα

Μισή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (όχι ψιλοκομμένη)

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή στο μούλτι σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να διατηρήσει κάθε υλικό το πρωτότυπο άρωμα του. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μιξεράκι του καφέ ή με σέικερ, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα μας.

Με αβοκάντο και μέλι

Υλικά

1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

1/2 κοφτό κουταλάκι αλάτι

1 χούφτα άνηθο

1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ

1 λεμόνι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 μπολ πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή στο μούλτι σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να διατηρήσει κάθε υλικό το πρωτότυπο άρωμα του. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μιξεράκι του καφέ ή με σέικερ, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα μας.

Πιπεράτο ντρέσινγκ

1 φλιτζάνι λάδι

1/2 φλιτζάνι λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδου

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

2 κουταλιές της σούπας κοφτές χρωματιστό πιπέρι φρεσκοτριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή στο μούλτι σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να διατηρήσει κάθε υλικό το πρωτότυπο άρωμα του. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μιξεράκι του καφέ ή με σέικερ, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα μας.

Dressing μυρωδικών

1 φλιτζάνι λάδι

1/2 φλιτζάνι ξύδι

3 κουταλιές της σούπας βασιλικό

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

1 πρέζα ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή στο μούλτι σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να διατηρήσει κάθε υλικό το πρωτότυπο άρωμα του. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μιξεράκι του καφέ ή με σέικερ, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα μας.

Dressing ροκφόρ

100 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί

5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι ξύδι

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ ή στο μούλτι δουλεύουμε το ξύδι με το λεμόνι ρίχνοντας σιγά σιγά και προσεκτικά λίγο λίγο το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα), ώστε να γίνει μια πηχτή κρέμα. Σε ένα μπολάκι με το πιρούνι λιώνουμε το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν μείγμα. Ανακατεύουμε το μείγμα με την πηχτή κρέμα και το ντρέσινγκ είναι έτοιμο.

Ιταλικό dressing

1 φλιτζάνι λάδι

1/2 φλιτζάνι ξύδι

1 κρεμμύδι ξερό (μικρό)

2 σκελίδες σκόρδο

1 πιπεριά κόκκινη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή στο μούλτι σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να διατηρήσει κάθε υλικό το πρωτότυπο άρωμα του. Εναλλακτικά χτυπάμε με το μιξεράκι του καφέ ή με σέικερ, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα μας.

Πηγές: bletsas.gr,  argiro.gr, sintagespareas.gr

πες μου την γνωμη σου!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s